فهرست مطالب
- 1 رویای داشتن کسب و کار خود در ترکیه
- 2 مزایای اولیه راه اندازی کسب و کار در ترکیه
- 3 ثبت شرکت؛ گام نخست در راه اندازی کسب و کار در ترکیه
- 4 انواع شرکتها در ترکیه
- 5 روشهای راه اندازی کسب و کار در ترکیه به چه صورت است؟
- 6 هزینههای راه اندازی کسب و کار در ترکیه به چه صورت است؟
- 7 ایدههای راه اندازی کسب و کار در ترکیه کدامها هستند؟
- 8 سخن پایانی
رویای داشتن کسب و کار خود در ترکیه
راه اندازی کسب و کار در ترکیه چگونه است؟ یکی از دغدغههای اصلی و رویاهایی که در ذهن اکثر ماها شکل گرفته است این است که چگونه میتوانیم کسب و کار خود را داشته باشیم. اهمیت این موضوع زمانی رنگ بیشتری به خود میگیرد که بخواهیم در یک کشور دیگری دست به چنین کاری بزنیم. ما در این مطلب از سایت پرشیا هومز قصد داریم چگونگی راه اندازی کسبوکار در ترکیه را برای شما با زبانی ساده نقل کنیم و از مزایای داشتن بیزینس خود در این کشور بگوییم.
مزایای اولیه راه اندازی کسب و کار در ترکیه
ترکیه یکی از بهترین مقاصدِ مهاجرتی برای ایرانیان در طول چندین سال گذشته بوده و خواهد بود. مهاجرت کردن به این کشور و داشتن کسبوکار خود در ترکیه از چند جهت برای ما ایرانیها حائز اهمیت است:
- نزدیک بودن این کشور به ایران و سهولت در رفت و آمد به دلیل داشتن مرز زمینی
- نزدیک بودن فرهنگ دو کشور به یکدیگر
- تجربه یک زندگی اروپایی در این کشور با هزینه بسیار پایینتر
- راهیابی به بازارهای جهانی و نیم نگاهی به اخذ اقامت کشورهای اروپایی
ثبت شرکت؛ گام نخست در راه اندازی کسب و کار در ترکیه
تمامی افرادی که متولد ترکیه نباشند و شناسنامه ترکیهای نداشته باشند، خارجی محسوب میشوند. و شما به عنوان یک خارجی برای راه اندازی کسب و کار خود در ترکیه بایستی از یک سری مقررات و قوانین مخصوص پیروی کنید. اگر به دنبال افتتاح یک رستوران لوکس، کافهای دنج و خودمان، شیرینیپزی محلی و یا کسب و کاری در استانبول هستید، در قدم اول بایستی شرکت تجاری خود را در ترکیه ثبت کنید.
لازم به ذکر است که برای راه اندازی برخی از کسبوکار ها در ترکیه اخذ مجوزهای بهداشتی، محیط زیستی و حتی نظامی هم لازم است. همچنین اگر قرار است شما به عنوان مدیر یک کافه و یا رستوران در ترکیه فعالیت کنید لازمه اصلی آن تسلط کامل شما در زبان ترکیه استانبولی است.
انواع شرکتها در ترکیه
خارجیها به دلیل شرایط سادهتر و سرمایه کمتری که در اختیار دارند، ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای آنها بهترین گزینه به حساب میآید. شما برای راه اندازی کسب و کار خودتان در ترکیه و ثبت شرکت با مسئولیت محدود میتوانید به تنهایی و یا با شرکای خود اقدام کنید.
لازمه ثبت شرکت با مسئولیت محدود داشتن حداقل 100 هزار لیر است. توجه داشته باشید که طبق قوانین ترکیه، میزان مالیات یک شرکت 20 درصد از کل درآمد آن شرکت به حساب میآید. برخلاف ایران که ثبت شرکت چندین هفته طول میکشد در کشور ترکیه این روند حداکثر تا هفت به طول خواهد انجامید.
راه اندازی کسب و کار در ترکیه و دریافت مجوز کار
درست هنگامی که شرکت تجاری خود را ثبت کنید، مجوز کار و اقامت یک ساله شما صادر خواهد شد. همچنین پس از ثبت شرکت شما به یک شخص حقوقی تبدیل خواهید شد و حقوق و تکالیفتان به کلی تفاوت خواهد کرد. البته مراحل ثبت شرکت و اخذ اقامت کاری یک ساله در ترکیه بسیار ساده و شفاف میباشد اما پیشنهاد ما برای راحتی هرچه بیشتر شما این است که حتما با موسسه پرشیا هومز همکاری لازمه را داشته باشید تا مراحل اولیه راه اندازی کسبوکار در ترکیه برای شما به راحتی پایان پذیرد.
روشهای راه اندازی کسب و کار در ترکیه به چه صورت است؟
به طور کلی شما به عنوان یک سرمایهگذار میتوانید از سه روش ذیل برای خود و خانوادهتان اقامت کشور ترکیه را بدست آورید و کسب و کار خودتان را در این کشور داشته باشید:
- اجاره/خرید مغازه در ترکیه و شروع به کسب درامد از ایدهای که داشتهاید
- خرید یک کسبوکار دیگر که از قبل راه اندازی شده است
- خرید امتیاز و دریافت نمایندگی یکی از برندهای معروف (پوشاک، جواهرات، خودرو و غیره)
داشتن یک آدرس ثابت از الزامات راه اندازی کسب و کار در ترکی است
از موارد ضروری ثبت شرکت در ترکیه داشتن آدرس ثابت است. شما برای راه اندازی کسبوکار خود در ترکیه میتوانید ملکی را خریداری و یا اجاره کنید، اما این آدرس باید ثابت باشد و به هنگام دریافت مجوز کار، بایستی آن را به مراجع قانونی اعلام کنید.
هر چند ثبت شرکت از خارج از ترکیه میسر است اما بایستی آدرس ثابتی را برای این کار ارائه دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر و راهنماییهای دقیقتر حتما از پرشیا هومز کمک بگیرید.
هزینههای راه اندازی کسب و کار در ترکیه به چه صورت است؟
هزینه راه اندازی کسب و کار برای افراد خارجی بین 4 هزار تا 5 هزار لیر ترکیه میباشد که میتوان گفت هزینه آنچنانی به حساب نمیآید. پس از عبور از مرحله اول، لازم است برای اینکه فعالیت شما وجهه قانونی بگیرد، اجازه کار دریافت کنید. برای این منظور باید حداقل 5 کارمند ترک را به استخدام خود در آورید و حسابدار ترک تبار داشته باشید.
همه کارمندان خود را باید بیمه کنید و توجه داشته باشید که دفتر میزان سود و زیان خود را سالیانه تحویل مراجع رسمی و مربوطه دهید. حتی اگر شرکت شما یک لیر هم سود نداشته باشد، فارغ از هزینههای رایج مثل مالیات و اجاره، بین 700 تا 800 لیر نیز هزینه جانبی را باید پرداخت کنید.
از این رو توجه داشته باشید که ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار در ترکیه به هیچ وجه کار سادهای نیست و باید بسیار سنجیده عمل کنید. حتی اگر قصدِ از بین بُردن و انقضای شرکت خود را داشته باشید باید پروسه طولانی را طی کنید و عدله بسیار زیادی را برای اینکار به همراه مستندات فراوان ارائه دهید. همچنین هزینه برچیدن شرکت از هزینه ثبت آن کمی بیشتر خواهد شد.
ایدههای راه اندازی کسب و کار در ترکیه کدامها هستند؟
پس از آشنایی شما با مراحل راه اندازی کسبوکار در ترکیه نوبت به آن رسیده است که به برخی از بهترین کسبوکارهایی که میتواند برای شما سود آور باشد اشاره کنیم. لازم به ذکر است که هر ساله با توجه به نیازهای جدیدی که در جوامع مختلف شکل میگیرند این کسب و کارها نیز دستخوش تغییراتی خواهند شد.
غذاهای بسته بندی شده (آماده)
در جامعه نسبتا پیشرفته ترکیه، زنان در کنار مردان کار میکنند و تعداد زنان خانهدار روز به روز در حال کاهش است. از این رو کسب و کار غذاهای آماده میتواند یکی از گزینههای بسیار عالی برای خارجیان جهت سرمایهگذاری در این کشور باشد.
تولید غذاهای فرآوری شده، گوشت تازه، خوراکیهای تازه آماده به طبخ و غیره بهترین گزینه در بازار تغذیه شهرهای مهم ترکی از جمله استانبول، ازمیر و آنکارا به حساب میآیند که در سالهای اخیر رشد قابل توجهی از خود نشان دادهاند.
بیزینس سنگهای نفیس و قیمتی
در لیست بزرگترین تولیدکنندگان سنگهای قیمتی جهان، ترکیه رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. سنگ آهک، سنگ گرانیت، عقیق سلیمانی، ذغال سنگ نارس، سنگ متورق و سنگ آندزیت از جمله سنگها و معادن نفیس و قیمتی این کشور به حساب میآیند.
این کشور برای بهرهبرداری هرچه بهتر از معادن خود نیاز به جذب سرمایهگذاران خارجی دارد، از اینرو یکی از ایدههای جالبِ راه اندازی کسب و کار در ترکیه میتواند ثبت شرکت و پیاده سازی بیزینسی در این مقوله باشد.
کسب و کار در حوزه لوازم خودرو و ماشین آلات صنعتی
با یکی حساب سرانگشتی میتوان دریافت که ترکیه دروازه شرقی اروپا است و ماشینهای سنگین برای رساندن بار خود از آسیا به اروپا بایستی از این کشور عبور کنند. بازار لوازم یدکی و جانبی ماشینهای سنگین و نیمه سنگین همیشه در این کشور داغ بوده است و هیچگاه از تکاپو نخواهد ایستاد.
همچنین با توجه به حاصل خیز بودن اراضی این کشور و رونق کشاورزی در ترکیه، اقشار بسیار زیادی هستند که به دامپروری و کشاورزی مشغول هستند. شما با ایجاد یک شرکت در خصوص واردات ماشین آلات سنگین و یا واردات لوازم مورد نیاز ماشینهای سنگین عبوری از خاک ترکیه میتوانید از پتانسیل زیاد این کشور در این حوزه بهترین استفاده را داشته باشید.
کسب و کار گردشگری
راه اندازی کسب و کار در ترکیه در حیطه گردشگری به هیچ وجه کار اشتباهی نخواهد بود چرا که هر ساله تعداد گردشگرانی که به این کشور سرازیر میشوند بیشتر از سال قبل است. شما با ثبت آژانس گردشگری برای خارجیان – مخصوصا ایرانیان – میتوانید یک سرمایه گذاری ایده آلی را برای خود رقم بزنید.
همچنین اگر تسلط کافی به زبان ترکی استانبولی داشته باشید، تورلیدری و پیاده سازی تورهای گردشگری برای اقشار مختلف مردم ترکیه میتواند گزینه بسیار خوبی باشد.
سخن پایانی
در این مطلب به چگونگی راه اندازی کسب و کار در ترکیه پرداختیم و از مزایای آن برایتان گفتیم و در آخر به حیطههای شغلی که میتواند برای سرمایهگذاری در ترکیه بسیار مفید باشند اشاره کردیم. یکی از راههایی که میتوانید بسیار راحت به اخذ اقامت و شهروندی ترکیه درآیید، خریدن ملک و خانه در این کشور است. گروه پرشیا هومز با تجربه بسیار خوبی که در این زمینه دارد، آماده کمک رسانی همه جانبه به افرادی است که قصد خرید خانه در ترکیه مخصوصا در شهر استانبول را دارند.