فهرست مطالب
سفر به ترکیه با ماشین شخصی
ترکیه؛ کشور دوست و همسایه ایران، هر ساله میزبان هزاران گردشگر و مهاجر ایرانی است. بسیاری بعد از تحقیق در مورد راههای سفر به این کشور، به فکر بردن ماشین به ترکیه میافتند. اما آیا این کار عقلانی است؟ چه مزایایی دارد و هزینه و قوانین مربوط به آن کدام است؟ در ادامه این مطلب سعی شده تا به این سوالات پاسخ داده شود و شرایط انجام این کار نیز بررسی شود.
لطفا توجه داشته باشید که این مطلب فقط اطلاع رسانی می باشد و کار انتقال ماشین به ترکیه جزو خدمات شرکت پرشیاهومز نمی باشد.
مزایای بردن ماشین به ترکیه
ترکیه به دلیل جاذبههای طبیعی از جمله سواحل مدیترانهای، جاذبههای شهری چون مراکز خرید بزرگ و وجود اماکن تاریخی و فرهنگی، هرساله میزبان میلیونها توریست از سراسر دنیا است. در این میان ایرانیان نیز سهم عمدهای را به خود اختصاص داده و از طریق راه هوایی یا زمینی به این کشور سفر میکنند. به دلیل همسایگی و وجود مرز مشترک با ترکیه، بسیاری راه زمینی و استفاده از وسایل نقلیه شخصی خود را به اتوبوس یا قطار ترجیح میدهند. شاید فکر کنید که سفر با ماشین به این کشور چه مزایایی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که مزایای بردن ماشین به ترکیه در یک نگاه اجمالی عبارتند از:
تجربه سفری دلچسبتر
همانگونه که اشاره شد، بدون شک یکی از دلایل مهم سفر به این کشور مناظر طبیعی و امکان تاریخی شهرهای مختلف آن است. با این وجود بسیاری از افرادی که از طریق تور یا راه هوایی به این کشور سفر میکنند از کمبود وقت و یا سختی بازدید از تمام این جاذبهها شکایت دارند. به بردن ماشین به کشور ترکیه امکان لذت بردن از سفر در جاده و بازدید گسترده از مناطق مختلف وجود دارد.
کاهش هزینههای سفر
بسیاری فکر میکنند به دلیل هزینههایی که سفر با خودرو شخصی به کشور ترکیه، به همراه دارد، گزینه مقرونبهصرفهای نیست. در صورتی که بعد از سفر به این کشور و مستقر شدن در محل اقامت شما برای هر بار بیرون رفتن، بازدید از جاذبهها و خرید باید مبلغ زیادی را برای حمل و نقل درون شهری بپردازید. به ویژه اینکه بسیاری از مسافرین به دلیل عدم آشنایی با زبان ترکی استانبولی و مناطق مختلف این کشور امکان استفاده از اتوبوس و مترو را ندارند و مدام باید تاکسی بگیرند.
در مقابل با یک بار پر کردن باک ماشین خود میتوانند در مناطق مختلف چرخ زده و هزینه کمتری را نیز بابت جابجایی بدهند. خوشبختانه ابزارهای متعدد مسیریابی نیز وجود دارد که باعث میشود راحتتر به گشت و گذار در این کشور بپردازید. بردن ماشین به ترکیه با رعایت قوانین و کسب مجوزهای لازم، علاوه بر موارد ذکر شده باعث میشود تا برنامهریزی بهتری برای مدتی که در این کشور هستید، انجام دهید. همچنین به صورت بهینه از وقت و انرژی خود استفاده کنید تا سفری بهتر و دلچسبتر را تجربه کنید.
مراحل بردن ماشین به ترکیه
حال که از مزایای این کار صحبت کردیم، اگر علاقه دارید که با ماشین شخصی خود به ترکیه سفر کنید، بهتر است مراحلی که زیر آمده است را مدنظر داشته باشید.
مرحله نخست: کاپوتاژ
کاپوتاژ به فرآیند گفته میشود که بعد از طی کردن آن موفق به دریافت مجوز برای ورود به خاک کشور ترکیه با ماشین شخصی خواهید شد. برای کاپوتاژ خودرو باید برای دریافت گواهینامه بینالمللی، کسب جواز خروج خودرو، دریافت پلاک ترانزیت و مواردی از این دست اقدام کنید. نکته مثبت این امر مدت اعتبار آن است. با گرچه توجه به هدف از سفر، نوع ماشین و … این مدت زمان متفاوت است، اما خوشبختانه تا پایان زمان اعتبار میتوانید در این کشور بمانید و یا مکرراً به ترکیه سفر کنید. در واقع برای هر بار سفر در مدت اعتبار کاپوتاژ نیاز به طی کردن مجدد مراحل قانونی و دریافت مجوز نیست.
مرحله دوم: پرداخت هزینه برای بردن ماشین به ترکیه
این مورد یکی از مهمترین نکات در این رابطه است که باید توجه ویژه به آن داشت. گرچه هزینه کسب کاپوتاژ به تنهایی حدود 30 هزار تومان است و در صورت انجام مراحل به دست کارگزارن کمی بیشتر نیز خواهد بود. اما هزینهها دریافت به پلاک بینالمللی و مجوز خروج را هم باید در نظر گرفت.
در اصل شما با پرداخت این هزینه باید به کانون جهانگردی و اتومبیلرانی مراجعه کنید و برای دریافت پلاک بینالمللی اقدام کنید. در ابتدای امر باید هزینهای بین 60 تا 70 هزار تومان برای عضویت در کانون پرداخت کنید. در صورت داشتن خلافی ماشین آن را هم باید پرداخت کنید و بعد از آن نوبت به هزینه پلاک بینالمللی میرسد که طبق آخرین آمار حدود 400 هزار تومان است. البته هزینههای برای مجوز خروج نیز باید پرداخت شود. همچنین مبلغی بین 120 تا 130 هزار تومان هم برای دریافت دفترچه بینالمللی مالکیت خودرو و گواهینامه بینالمللی رانندگی نیاز است.
مورد مهم دیگری که در مورد هزینه لازم برای سفر با خودرو شخصی به ترکیه باید به آن توجه شود، خرید برچسب IR و پرداخت حق بیمهای به نام آکسای است که در مجموع به مبلغ حدود 100 هزار تومان نیاز دارند. در مجموع برای بردن ماشین به ترکیه به مبلغ حدود 1 میلیون و یا کمی بیشتر نیاز خواهد بود.
مرحله سوم: انتخاب مسیر برای بردن ماشین به کشور ترکیه
خوشبختانه چندین گذرگاه مرزی برای ورود به خاک کشور ترکیه در ایران وجود دارد که با توجه به منطقه و استان محل سکونت خود قادر هستید یکی از آنها را انتخاب کنید. برای افرادی که در تهران سکونت دارند نزدیکترین راه، مرز بازرگان است.
در البته همانگونه که اشاره شد، مرز بازرگان تنها راه ورود به کشور ترکیه نیست و از طریق مرز مشترک سرو و رازی نیز میتوان اقدام کرد. البته یک نکته بسیار مهم که در مورد این دو مرز باید در نظر داشت، این است که برخلاف مرز بازرگان، بیست و چهار ساعته نبوده و تنها در ساعات خاص برای خروج از کشور، قادر به تردد از آنها خواهید بود. همچنین نکته مهم بعدی این است که مسیر مرز سرو کوهستانی بوده و برای بردن ماشین به کشور ترکیه در فصول سرد سال مناسب نیست. همچنین در صورت سفر در پیک شلوغی مرز رازی خلوتتر از دو گزینه دیگر است..
نکات مهم برای بردن ماشین به ترکیه
برای اینکه یک سفر دلچسب و با خاطرات خوب به ترکیه با ماشین خود را تجربه کنید، بهتر است موراد مربوط به هزینههای غیر مترقبه، امنیت و مواردی از آن دست را مدنظر داشته باشید. برخی از مهمترین این موارد در زیر آمده است:
توجه به هزینه بنزین و همراه داشتن آن
از آنجایی که مسیر طولانی را پیش رو دارید، باید تدابیر مالی لازم برای هزینه بنزین را در نظر بگیرید. گرچه شاید این هزینه کمتر از یک بلیط رفت و برگشت به ترکیه باشدف اما عدد قابل توجهی است و بهتر است در چک لیست و برنامه سفرتان در صدر باشد. همچین این فکر را ذهن خود دور کنید که صندوق عقب را پر از بطری یا دبه حاوی بنزین خواهید کرد، زیرا این کار قاچاق سوخت تلقی شده و عواقب زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت.
رعایت قوانین و مقررات مربوط به رانندگی در کشور ترکیه
بردن ماشین به ترکیه یک سمت ماجراست و استفاده درست از آن سمت دیگر ماجرا. از آنجایی که ترکیه دارای پلیس راهنمایی و رانندگی سختگیری است کوچکترین تخلف جریمه به همراه دارد. به ویژه اگر برای بار اول به این کشور سفر میکنید و با راهها آشنایی ندارید، امکان تخلف و در پی آن جریمه بیشتر خواهد شد. به هیچ وجه نیز امکان عدم پرداخت جریمه و فرار از آن وجود ندارد. در اصل تا قبل از خروج از مرز ترکیه باید تمام هزینهی مربوط به تخلفات رانندگی خود را به صورت کامل بپردازید.
رعایت نکات امنیتی و ایمنی
بهتر است برای بردن ماشین به ترکیه و به طور کلی سفر زمینی جوری برنامهریزی کنید که شب در جاده نباشید و در یک شهر اقامت کنید. اگر هم در مسیر بودید بدانید که امکان چادر زدن در هر جایی نیست و مکانهای خاص برای این امر در نظر گرفته شده است، در غیر این صورت توسط پلیس جریمه خواهید شد.
همچنین بهتر از نظر سلامت ماشین خود را چک کرده و یک سرویس کامل کنید، تا با خرابی در مسیر و با مشکلات آن مواجه نشوید. علاوه بر این موراد لوازم مورد نیاز را نیز همراه خود داشته باشید تا در صورت خرابی جزئی بتوانید سریع ماشین را تعمیر کرده و به مسیر خود ادامه دهید.
سخن پایانی
با توجه به نکات گفته شده در این مطلب از پرشیا هومز بردن ماشین به ترکیه همانقدر که دارای مزایای خاصی است نیاز به دقت و رعایت برخی نکات دارد. در واقع با در نظر گرفتن مراحل و شرایط قانونی لازم است که میتوانید برای این کار اقدام کنید. در غیر این صورت به احتمال زیاد پیش در مرز مشترک ایران و ترکیه مانع از خروج شما خواهند. در نهایت امید است با مطالب ذکر شده، راهنماییهای لازم را در این زمینه دریافت کرده باشید.